Categorieën
Burn-out

Ben jij ook helemaal uitgezoomd?

Daar gaan we weer, lockdown nummer…

We zitten inmiddels in lockdown nummer zoveel. Wat doet dat me je?

Gebrek aan sociaal contact zorgt onder anderen voor:

  • stress
  • depressie
  • eenzaamheid

Je gaat minder goed voor jezelf zorgen en je motivatie om te werken neemt af. Frustratie reageer je af op je omgeving. Misschien voel je je wel onbegrepen. Je voelt je moe en hebt nergens zin in. Het kan zelfs boosheid bij je oproepen. Allemaal heel normale reacties.

Maar ja, wat moet je ermee?

Online gesprekken met je vrienden en familie zijn in het begin nog wel leuk maar er gaat niets boven fysiek contact.

Veel kwetsbare mensen die hun eenzaamheid proberen te verdrijven met vrijwilligerswerk, zijn ook ineens hun invulling kwijt.

Wat kun je doen om mentaal fit te blijven?

Wandelen in de natuur. Dat hoeft niet alleen, je kunt iemand vragen om mee te wandelen. Bewegen is super belangrijk maar misschien weet je zo snel niet iemand om mee te gaan lopen? Dan heb ik nog een tip! Op een community zoals NextDoor kun je eenvoudig een oproepje plaatsen. Zo leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen bij jou in de buurt.

Zorg dat je gezond blijft eten. Nodig iemand uit om samen te eten. Je kunt bijvoorbeeld afspreken met iemand die ook alleen is, en in de buurt woont, om twee keer per week voor elkaar te koken.

Probeer iedere dag even met iemand te (video) bellen.

Vraag om hulp wanneer je het even niet ziet zitten.

Heb jij behoefte aan een gesprek maar niet online?

Boek een wandel coaching gesprek. We spreken af op het strand of een natuurgebied waar je al wandelend je hart kunt luchten. Je slaat meteen twee vliegen in 1 klap. Je werkt aan je mentale gezondheid én aan je fysieke gezondheid!