Categorieën
Burn-out Verlies en rouw

Energie Boosters

Waar je aandacht naartoe gaat, stroomt energie

Gebrek aan energie

Vermoeidheid en een gebrek aan energie zijn regelmatig een probleem geweest tijdens mijn leven. Burn-out, verdriet en stress verbruiken veel energie en mijn auto-immuunziekte hielp mij ook zeker niet.

Gelukkig heb ik ook geleerd dat er dingen zijn die ik kan doen om het te verlichten. Hieronder staan enkele energie boosters die in de loop der jaren voor mij en anderen hebben gewerkt. Probeer ze eens uit om te zien welke het beste voor jou werkt en gebruik er indien nodig meer dan één tegelijk.

Energieke muziek

Verschillende soorten muziek hebben verschillende effecten op ons. Probeer uit te vinden van welke muziek je vrolijk wordt en energie van krijgt. Zodra je de muziek hebt gevonden waar jij blij van wordt, zorg dan dat je daar op ieder moment bij kunt. Door bijvoorbeeld een Spotify playlist te maken.

Slapen

Het wordt aanbevolen dat we 6-8 uur slaap per nacht krijgen. Dit is een lastige. Ik heb periodes gehad waarin het erg moeilijk was om voldoende slaap te krijgen. Probeer te ontspannen met een eenvoudige meditatie. Neem een warme douche voordat je naar bed gaat. Schakel je mobiel uit en stop op tijd met kijken naar je mobiel. Houd hem liever ook niet in de slaapkamer. Gebruik je hem als wekker? Schaf dan een ouderwetse wekker aan.

Praat over iets interessants

Heb je ooit een vermoeid persoon gezien die begint te praten over iets waar ze gepassioneerd over zijn, en plotseling ‘wakker wordt’? Het is een krachtige techniek die je voor jezelf kunt gebruiken. Van welk onderwerp raak jij helemaal gepassioneerd?

Koffie

Voor sommigen van ons maakt cafeïne ons vermoeider wanneer het wordt misbruikt, maar op korte termijn kan het wonderen doen.

Diepe ademhaling

Verschillende langzame diepe ademhalingen helpen de bloedtoevoer beter te voorzien van zuurstof en lijken vooral de hersenen wakker te maken.

Neem een energiedrankje

Ik zou het niet te vaak doen, maar het is een goedkope optie om te proberen. Probeer eens een drankje met Ginkgo Biloba erin.

Lichaamsbeweging

Soms helpt alleen al het opstaan en rondlopen in huis om je energieniveau te verhogen. Mijn favoriet is om wat vrolijke muziek op te zetten, en door mijn keuken te dansen tijdens het koken of schoonmaken.

Het is geen snelle oplossing, maar veel mensen merken een toename van hun energieniveau wanneer ze regelmatig bewegen.

Warme en koude douche

Probeer een minuut warm water, dan een minuut koud, afwisselend zes minuten. Dit is niet voor mensen met een zwak hart, maar je wordt er wel wakker van. Overigens blijkt uit onderzoek dat dit ook het immuunsysteem versterkt.

Ga naar buiten

Vaak kan een beetje zon en frisse lucht veel goeds doen.

Leer Reiki

Jezelf Reiki geven is een onmiddellijke stressverlichter. Gemakkelijk te leren en eenvoudig te doen. Je kunt het eigenlijk overal doen. In de bus of trein naar het werk, terwijl je televisie kijkt…

Wil je ervaren hoe het is om Reiki te ontvangen? Maak dan een afspraak voor een sessie van een uur. Je zult het geweldig vinden, ik garandeer je.

Misschien zou je het zelfs zelf willen leren nadat je het hebt ontvangen!