Categorieën
Verlies en rouw

Wanneer je wereld instort

The ground is gone around me.
I can only stand right where I am now.

“Shattered Dreams”- Nomansland

Wanneer de grond onder je voeten verdwijnt

In 2019 werd ik voor de tweede keer weduwe. Ik was een weekend weg geweest met een vriendin en bij thuiskomst vond ik mijn man. Overleden in de woonkamer. Hij lag al twee dagen in een snikhete kamer. Hartfalen. Hij is 47 jaar geworden. Ik heb de boel bij elkaar gegild. Kon het niet geloven. Compleet in paniek. En zijn vader… Hoe kon ik die man nou vertellen dat ook zijn laatste zoon nu dood was? Als vader je beide kinderen verliezen. Wat een wereld. De grond onder mijn voeten stortte ineen.

Roes

En dan kom je in een roes terecht. Vrienden waren snel ter plaatse en namen samen met de begrafenisondernemer de regie over. Gelukkig maar want ik was in shock. In 1999 werd ik voor de eerste keer onverwacht weduwe. Nu 20 jaar en 1 week later gebeurde het weer. De man met wie ik oud zou worden, was er ineens niet meer.

Meervoudig rouwproces

Alsof het allemaal nog niet genoeg was, kreeg ik 6 maanden later te horen dat ik mijn baan niet kon houden, pleegde een collega zelfmoord en wilde ik alleen nog maar met rust gelaten worden.

Ik wist het even niet meer…

In memoriam René de Bie 1973 – 2019