Categorieën
Burn-out Leven

Leef jij je ware leven?

“Sommige mensen zeggen dat ze niet echt weten wat ze in het leven zoeken. Dat kan zijn omdat ze, in plaats van in contact te komen met wat ze voelen, hun leven tot nu toe hebben geleefd volgens de verwachting van anderen. Leef je leven niet om anderen tevreden te stellen maar om je hartenwensen te vervullen.” – Haenim Sunim, Koreaanse boeddhistische monnik

Werk je met plezier?

Doe jij werk waar je blij van wordt, of ben je er ingerold omdat je niet zo goed wist wat je wilde? Misschien ben je wel in de voetsporen getreden van je ouders. Omdat dat nou eenmaal de familie traditie was. Of omdat je ouders dat voor jou wilden.

Misschien kwam je er pas 10 of 20 jaar later achter wat je nu echt wilde. En dacht je “nu is het te laat”.

Je hebt een keuze

Maar is dat zo? Of is het een keuze? Is het uit veiligheid dat je niet durft te switchen naar dat wat jou echt gelukkig maakt?

Ik begrijp je. Ik dacht ook dat het niet anders kon. Totdat ik ineens geconfronteerd werd met verlies. En ineens stond ik voor een blank canvas en had ik een keus. Ga ik op de oude voet verder of ga ik het compleet anders doen. Kies ik voor veiligheid of kies ik voor geluk. Ik was 54 en kreeg ineens de kans om mijzelf opnieuw uit te vinden.

Maak je dromen waar

Waar droom jij van en durf jij eindelijk die droom uit te laten komen? De keus is aan jou…

Laat je inspireren door de film Kapp to Cape. Reza Pakravan en Steven Pawley begonnen in augustus 2013 aan een bijzondere expeditie: het wereldrecord snelste fietstocht van de Noordkaap tot Kaapstad vestigen. Deze documentaire volgt hun tocht. Onderweg komen ze door allerlei verschillende landen, het ene een stuk veiliger voor ze dan het andere.