Categorieën
Leven

De kleine dingen in het leven

dankbaarheid

Wanneer je rouwt, is dankbaarheid misschien niet het eerste dat in je opkomt.

Je bent boos op de wereld. Het leven is oneerlijk! Waarom is dit gebeurd? Het leven zal nooit meer leuk zijn zonder die persoon, jouw huisdier of die baan.

Wanneer je rouwt, begin je de kleine dingen over het hoofd te zien die het de moeite waard maken om te leven. Je slaagt er maar niet in om de mooie dingen in je leven te waarderen en je vergeet de kostbare momenten op te snuiven met degenen je lief hebt. Het beoefenen van dankbaarheid kan je niet alleen helpen om je meer geaard en rustig te voelen, maar het kan ook je vermogen verbeteren om je liefde met anderen te delen. Hier zijn enkele eenvoudige dankbaarheidsoefeningen die je kunnen helpen je gelukkiger te voelen.

Welke dingen beschouw je als vanzelfsprekend?

We nemen allemaal dingen als vanzelfsprekend aan in ons leven. Neem de tijd om daar over na te denken en ontdek welke van deze dingen je het meest waardeert. Dit kan van alles zijn. Je kunt ervan uitgaan dat je in goede lichamelijke gezondheid verkeert, of dat je een goedbetaalde baan hebt.

Wat waardeer je aan jezelf?

Met onze constante behoefte om onszelf met anderen te vergelijken, kan deze een uitdaging zijn. Neem de tijd om na te denken over de dingen die je waardeert aan jezelf. Het kan betrekking hebben op je persoonlijkheid, je dagelijkse acties, je kwaliteiten of iets anders dat direct verband houdt met jezelf.

Waar ben je op dit moment dankbaar voor?

Het is essentieel om in het hier-en-nu te zijn. Neem de tijd om na te denken over wat je kunt waarderen aan je huidige situatie. Denk aan alles wat met het huidige moment te maken heeft en waar je dankbaar voor bent.

Welke mensen zijn belangrijk in je leven?

Denk aan alle mensen die je in je leven hebt gehad. Dit kunnen coaches, leraren, mentoren, familieleden, vrienden zijn. Neem de tijd om na te denken over hoe ze een verschil hebben gemaakt in je leven.

Bedankbriefjes maken

Maak bedankbriefjes voor drie personen die een impact hebben gehad op je leven. Je hoeft ze niet te sturen, alleen het opschrijven van je dankbaarheid zal al helpen.

Door deze oefeningen regelmatig te doen, kunnen ze je helpen je terug te leiden naar een gezonder en gelukkiger leven. Je hoeft ze niet allemaal tegelijk te doen, je kunt er een of twee kiezen om mee te beginnen.

Ben je in een fase in je rouwproces, die het je nog steeds moeilijk maakt om de dag door te komen? Neem contact met me op voor een afspraak om te kijken hoe ik je door deze moeilijke tijd heen kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *