Categorieën
Leven Verlies en rouw

Een huil dag

De zon op zien komen vanuit bed

Een aantal weken geleden was ik snipverkouden en mijn lijf schreeuwde om rust. Niet lekker in mijn vel besloot ik een dagje lief te zijn voor mezelf. Terug mijn bed in en slapen wanneer ik kon slapen en verder lekker Netflixen.

Ik besloot de serie After Life te gaan kijken. Serieus, ik heb die dag en die avond alle drie de seizoenen gekeken en de hele serie gehuild. Ik ben op een gegeven moment van de tissues naar een rol toiletpapier overgegaan, daar deed ik iets langer mee haha.

Na het overlijden van zijn vrouw probeert de schrijver van een krant haar dood te verwerken. Hij wordt nors en schopt tegen alles aan. Iedereen die hem probeert te helpen, houdt hij op afstand. Het is een donkere komedie erg goed geschreven en vertolkt door Ricky Gervais.

Verdriet kan je overvallen

Soms heb je het niet in de gaten maar wanneer je even niet lekker in je vel zit omdat je ziek bent bijvoorbeeld, komen ineens de tranen van verdriet. Een serie als dat helpt dan ook een extra handje haha. Maar ik heb het omarmt. Het was fijn om te ontladen zoals ik het maar even noem. De druk van de onbewuste ketel halen.

Ik heb sowieso geleerd om beter naar mijn gevoel te luisteren. Zelfs nu, tweeënhalf jaar na het overlijden van mijn man, kan ik me het ene moment goed voelen en het volgende moment down. Down, zonder aanwijsbare reden. Maar ik heb geleerd het niet te analyseren, het mag er gewoon even zijn. Dan ben ik extra lief voor mijzelf en niet lang erna voel ik me dan weer beter.

Gevoeliger voor emoties

Geen idee hoe het met jullie is, maar ik ben veel gevoeliger geworden als het gaat om emoties. Zo kan ik intens blij worden van kleine dingen maar ook intens verdrietig. Ik heb een ontzettende behoefte om ten volle te leven en te genieten. Er alles uit te halen. Want je weet tenslotte nooit wanneer het jouw laatste dag op deze aarde is.

Huilen mag

Huilen mag, moet zelfs, maar kijk daarna weer om je heen. Het leven is ook mooi. Geniet er van.

Quote Life is hard but so very beautiful van Abraham Lincoln
Het leven is moeilijk maar ook heel erg mooi – Abraham Lincoln

Huil je meer dan dat je geniet van het leven? Heb je moeite je verdriet te verwerken? Kom een keer op gesprek om te kijken hoe ik je hierbij kan begeleiden.